تيتر خبر جديد:رکود مسکن در انتظار اثرات برجام است/ مردم با درک ا

ساخت وبلاگ

شرح خبر:


به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، حجت‌الله عبدالملکي استاد دانشگاه امام صادق (ع) صبح امروز در همايش برجام نتايج و پيامدها که به همت سازمان بسيج اساتيد در مرکز همايش‌هاي صدا و سيما برگزار شد در مورد اثرات اقتصادي مذاکرات هسته‌اي در دولت يازدهم، تصريح کرد: دولت در چند سال اخير بر اساس شعار انتخاباتي خود مسأله اصلي را توافق هسته‌اي مي‌داند.

وي ادامه داد: افزايش صادرات، گشايش اقتصادي، بهبود عملکرد آموزش و پرورش،‌ افزايش صادرات نفت،‌ افزايش ارتباط با بانک‌هاي خارجي، ارتقاي رقابت از وعده‌هايي بود که دولتمردان پيش از برجام به مردم مي‌دادند.

اين استاد دانشگاه در مورد مجاري تأثير برجام در اقتصاد کشور،‌ اظهار داشت: رفع تحريم‌ها اثرات رواني و موضوعي به نام ساير اثرات مي‌توانسته مجاري تأثير برجام و اقتصاد باشد؛ اولين کانال رفع تحريم‌ها بود که انتظار مي‌رفت با رفع تحريم‌ها اتفاقات مثبتي در کشور بيفتد. فروش نفت خام، آزاد شدن پول‌هاي بلوکه و سرمايه‌گذاري خارجي اثرات مثبت عنوان شده در رفع تحريم‌ها بود.

وي با بيان اظهارات رئيس جمهور قبل از برجام که رفع تحريم‌ها را يکباره بيان کرده بود، ادامه داد: در متن برجام با آنچه دولتمردان مي‌گويند در مورد رفع تحريم‌ها متفاوت است. 50 درصد تحريم‌ها در برجام باقي مي‌ماند يعني حتي روي کاغذ هم رفع نمي‌شود. ثانياً 10 درصد ‌آن 50 درصد تنها لغو است و 40 درصد مابقي تحريم‌ها توقف است.

عبدالملکي با تأکيد بر اينکه روي رفع تحريم‌ها نمي‌شود حساب کرد، بيان داشت: کانديداي رياست جمهوري آمريکا اين روزها به دنبال افزايش و تشديد تحريم‌ها هستند. در بحث سرمايه‌گذاري خارجي در سال‌هاي اخير دائماً در حال کاهش است. در سال 2012 سرمايه‌گذاري خارجي 4.6 ميليارد دلار بوده است اما در سال 2015 اين رقم به 2.5 ميليارد کاهش يافته است. هيأت‌هاي تجاري که در ماه‌هاي اول برجام به ايران آمدند عمدتاً با هدف فروش محصولات به ايران سفر کردند آن هم فروش محصولاتي که دوره پرداخت آنها کوتاه بود.

اين استاد دانشگاه در مورد ادعاي وصول منابع ارزي در برجام،‌ گفت: آقاي نوبخت در شهريور سال گذشته منابع ارزي بلوکه شده را 6 تا 7 ميليارد دلار عنوان کرد که البته جان‌کري اين مبلغ را 3 ميليارد دلار مي‌دانست. هيچ وقت غرب به ما تکنولوژي نمي‌دهد حتي‌ شرقي‌ها هم تکنولوژي را از غرب دزديدند و آن را بومي‌سازي کردند. ما مجبور به درون‌زايي در دانش هستيم.

وي در مورد گشايش بودجه بعد از برجام، تصريح کرد: مضمون صحبت‌هاي آقاي نوبخت در شهريور سال گذشته در برنامه نگاه يک اين بوده است که ما هرگز مشکل بودجه نداشتيم و درآمدهاي نفتي محقق شده است. اثرات مثبت برجام قابل ذکر است ليکن قابل ملاحظه نيست. رفع تحريم‌ها اگر کنترل‌شده نباشد مي‌تواند اثرات بدي مثل خطر افزايش واردات، افزايش وابستگي کشور به خام‌فروشي نفت، افزايش وابستگي صنعت نفت کشور به شرکت‌هاي غربي و بيماري هلندي اقتصاد و خطرات افزايش شديد قيمت زمين و مسکن را به همراه داشته باشد.

عبدالملکي ادامه داد: اندک کاهش واردات در سال‌هاي گذشته به نظر بنده به خاطر رکود و کاهش قدرت خريد مردم است، نوع قراردادهاي اقتصادي با غرب عمدتاً خريد محصولات و کالا است.

اين استاد دانشگاه با اشاره به اثرات رواني برجام، عنوان کرد: برخي مسئولان اثرات رواني برجام را مورد انتظار مي‌دانستند اين حس خوش‌بيني و روان‌درماني به معناي فريب اذهان عمومي و ايجاد تصورات غيرواقعي و توهمات است. البته نمي‌خواهم بگويم اين مسأله هدف دولتمردان بوده است. روان‌درماني باعث افزايش شکنندگي اقتصاد مي‌شود و رشد باثبات محصول را به خطر مي‌اندازد.

وي با تأکيد بر اينکه، اثرات منفي بر بازار بورس، مسکن و سرمايه‌گذاري اثرات رواني جريان مذاکرات بوده است، گفت: در جريان برجام دولت نسبت به مسائل بنيادي و اقتصادي بي‌تفاوت و بي‌توجه شده است. برنامه‌ريزي ناکارآمد، انحراف در برنامه‌ها و اقدامات ضد اقتصاد مقاومتي از مسائل مربوط به رفتار اقتصاد مقاومتي دولت است.

عبدالملکي اضافه کرد: تأکيد بر فروش بيشتر نفت خام، بزرگ‌نمايي تحريم‌ها در برنامه‌ها، حساب بيش از اندازه روي منابع سرمايه خارجي، نگارش برنامه‌ها با پيش‌فرض رفع تحريم‌ها، تأکيد مثبت بر آزادسازي نرخ‌ها، غفلت از موضوع شفاف‌سازي، تعارض برخي از پروژه‌ها با سياست‌هاي کلان اقتصادي، بي‌توجهي به مقاوم‌سازي اقتصاد و مسأله تهديدها از اقدامات منفي دولت در اقتصاد مقاومتي است.

اين استاد دانشگاه، بيان داشت: در فضاي برجام تعريف ما از اقتصاد مقاومتي منحرف شده است، واگذاري فعاليت‌هاي پيمانکاري به خارجي‌ها و واردات بيش از اندازه کالا و تشويق مصرف کالاهاي خارجي از ديگر اقداماتي است که موجب شکنندگي اقتصاد مقاومتي شده است، قراردادهاي خارجي در دولت يازدهم باعث افزايش شکنندگي اقتصاد ملي مي‌شود. گاهي براي آنکه برجام را جلو ببريم توانمندي‌هاي خود را ناديده گرفته‌ايم، فرهنگ ما نمي‌توانيم اثرات بدي دارد.

عبدالملکي گفت: رفع تحريم‌ها اگر کنترل نشده باشد اثرات منفي و خطراتي مثل خطر افزايش واردات؛ خطر افزايش وابستگي و خام فروشي نفت و وابستگي صنعت نفت به غرب و خطر افزايش قيمت زمين و مسکن را به همراه دارد.

وي با بيان اينکه نوع قرادادهايي که با غرب بسته مي‌شود عمدتا قرارداد خريد است، اظهار داشت: مسؤولان مي‌گفتند پس از برجام نگاه مردم به آينده مثبت خواهد شد ولي آيا روان درماني در اقتصاد خوب است؟ روان درماني در اقتصاد به معني فريب اذهان مردم است که باعث شکنندگي اقتصاد کشور مي‌شود.

عبدالملکي افزود: بالاخره مردم در آينده اثرات برجام را خواهند فهميد و آنوقت ديگر روي حرف مسؤولان حساب نمي‌کنند.

عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) عنوان کرد: بورس نسبت به برجام واکنشي نشان نمي‌دهد، امروز بخش مسکن در رکود و منتظر اثرات برجام است، در اين جريان دولت نسبت به مسائل بنيادين اقتصاد بي تفاوت شد.

عبدالملکي برجام را باعث انحراف برنامه‌هاي دولت از اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: دولت براي تدوام مذاکرات رفع تحريم‌ها و نتايج برجام را بزرگنمايي مي‌کند.

وي ادامه داد: دولت همه برنامه‌هاي اقتصاد مقاومتي را با فرض رفع تحريم‌ها بسته است، برجام باعث بي توجهي دولت به مقاوم سازي اقتصاد و بي توجهي به تهديدها شد.

عضو هيئت علمي دانشگاه امام صادق(ع) اظهار داشت: گاهي براي اينکه مذاکرات جلو برود توانمندي‌هاي خودمان را انکار مي کنيم، فرهنگ «ما نمي‌توانيم» اثرات بدي خواهد داشت.



خبر تصادفي:
خبر هاي بروز دنيا براي تمامي سنين در اين سايت موجود است.شما بازديدکنندگان محترم ميتوانيد روزانه خبر هاي زياد و مهم را در اين سايت بخوانيد و از اخبار روز دنيا با خبر شويد.کافي است فقط در اين وب سايت گردش کنيد و در تمامي موارد اين وب سايت جستجوي لازم را انجام دهيد.خبر هاي سياسي در اين سايت شامل خبر هاي دولت يازدهم و عملکرد آن ها در اين دوره است که بايد بررسي هاي دقيقي در اين زمينه انجام شود.عملکرد اين دولت مثبت بوده و در بخش برجام کار هاي زيادي انجام شده که شايسته تقدير و تشکر است

تيتر خبر جديد از ايران و...
ما را در سایت تيتر خبر جديد از ايران و دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : f88news4 بازدید : 19 تاريخ : يکشنبه 9 آبان 1395 ساعت: 23:22